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August 07, 2014

Tuna Fish Steak


One of my favorite dishes is fried tuna steak with fries, but to reduce the harm of fry I always end by making a healthier accompaniment that is nonetheless absolutely delicious. It always makes me remember the leeward from the Algarve's coast and the holidays spent in Odeceixe. I think the secret of a tuna steak au point is due to the cooking process, which should not be made until the steak lose their natural juices; actually, it should be cooked as if it were beefsteak. When choosing the piece of tuna, look for one with few veins and white fibers, with a clean and transparent gloss and ask your steaks with about two centimeters tall. The sautéed spinach bond very well with the fish and the potatoes baked in the oven,  that becomes as crisp as if they had been fried  but without any kind of oil, are the perfect ally as accompaniment. To finalize, a good fresh white wine  and "cheers" to the arrival of summer and vacation!
 

Ingredients:
  • 2 tuna steaks
  • extra virgin olive oil
  • 4 cloves of garlic
  •  3 chillies
  •  spinaches 
  •  potatoes 

In a frying pan heat the olive oil along with the cloves of garlic crushed with the shell to enhance the flavor and three chillies. Then, add the steaks, season with salt and keep watching not to let them overcook - the meat should be soft and not too dry. Meanwhile sauté the spinaches in olive oil and chopped garlic and put the pottoes in preheated oven at 220 º C for approximately 20m.




Um dos meus pratos preferidos é bife de atum frito com batastas fritas, mas para reduzir o malefício dos fritos acabo sempre por fazer um acompanhamento mais saudável que não deixa de ser absolutamente delicioso. Faz-me sempre lembrar o sotavento algarvio e as férias passadas em Odeceixe. Penso que o segredo de um bife de atum no ponto se deve ao processo de cozedura , que não deve ser feita até o bife perder os seus sucos naturais; no fundo, deve ser cozinhado como se de um bife de vaca se tratasse. Quando escolherem a peça de atum, procurem uma com poucos veios e fibras brancas, com um brilho limpo e transparente e peçam os vossos bifes com cerca de dois centimetros de altura. Os espinafres salteados ligam muito bem com o peixe e a batata no forno, que fica estaladiça como se estivesse frita mas sem qualquer tipo de óleo, é a aliada perfeita enquanto acompanhamento. Para finalizar, um bom vinho branco fresco e um "Sáude" à chegada do verão e das férias!



Ingredientes:
  • 2 bifes de atum
  • azeite virgem extra
  • 4 dentes de alho
  • 3 malaguetas
  • espinafres
  • batatas
Numa sertã aquecer o azeite juntamente com as cabeças de alho esmagadas com a casca para intensificar o sabor e três malaguetas. Depois, juntar os bifes, temperá-lo com sal grosso e ir vigiando para não deixar passar do ponto -  a carne deve estar macia e não demasiado seca. Entretanto saltear os espinafres em azeite e alho picado e colocar as batastas no forno pré aquecido a 220ºC cerca de 20m.





















1 comment:

  1. My jaws are just dropped! Tuna is my fav Aida, I wanna taste this dish right now, you made me very hungry and is lunch time!XD

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