Everyday life is the special occasion!

July 08, 2015

Spicy Seafood Spaghetti

This is a fab combination of flavours - salty, rich and spicy all in one go. Indulgently delicious, my recipe of spicy seafood spaghetti is a great suggestion for a long summer night of dinning al fresco with a bunch of friends. The beer sauce really brings the flavors to life and as you can see with just a few ingredients you can make this super tasty dish in a blink of an eye.


  Ingredients:
  • clams
  • peeled shrimp
  • chili
  • 1 beer
  • garlic
  • Spaghetti
  • butter
  • extra virgin olive oil

In a pot with water, salt and a tablespoon of butter put the spaghetti to cook al dente. Set aside. In a frying pan put olive oil, chopped garlic, chilli and let it sauté. Add the peeled shrimp and let it sauté. Add a beer and let cook.Then, add the clams and let them open completely. In the meanwhile drain the spaghetti and put another frying pan with olive oil, 3 cloves garlic to sauté slightly. Put the spaghetti that olive oil and place it on a platter. Then pour the seafood and the respective sauce over the spaghetti and serve immediately.


Ingredientes:
  • berbigão
  • miolo de camarão
  • piri piri
  • 1 cerveja
  • alho
  • esparguete
  • manteiga
  • azeite virgem extra
Num tacho com água, sal e uma colher de sopa de manteiga  coloque o esparguete a cozer al dente. reserve. Numa sertã coloque azeite, alho picado, malaguetas e deixe alourar. Junte o miolo de camarão e deixe alourar. Adicione uma cerveja e deixe apurar. Junte, então as ameijoas e deixe abrir completamente. Entretanto escorra o esparguete e coloque outra sertã com azeite a 3 dentes de alho a alourara levemente. Passe o esparguete nesse azeite e coloque-o numa travessa. despeje então o marisco e o respetivo molho por cima do esparguete e sirva de imediato.












4 comments:

  1. Este é o tipo de pratos que mais se come cá por casa no Verão - mas com vinho branco em vez de cerveja, não aprecio marisco cozinhado em cerveja - seja com camarão, com ameijoas, com berbigão, ou com tintureira, é aquele tipo de jantar super rápido, super saboroso, que cozinho continuamente mas nunca me lembraria de pôr no blog, já vi que faço mal muahahahahh!!! E só por acaso vai ser o jantar cá em casa esta noite, agora fiquei mesmo cheia de vontade de comer isto!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  2. Que prato apetitoso! Gosto muito de camarão e de amêijoas também! Beijinhos

    ReplyDelete
  3. Como eu adoro um prato de massa com sabor a mar
    Ficou uma delicia
    bj

    ReplyDelete
  4. Adorei a combinação de sabores!

    ReplyDelete