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September 27, 2012

Brazilian Cheese Bread


Cheese bread is one of Brazilian delicacies that I enjoy most and what abounds are numerous recipes, all different. Everyone has a favorite recipe and even who is not a fan of the bun, ends up giving in to temptation and try at least one. To surprise your friends and family during an informal meeting,on a chill evening,I suggest this recipe for cheese bread with manioc flour. Delicious!

Ingredients:
  • 1 plate well filled with shredded cheese [I used Emmental and Gruyere]
  • 1 pack of manioc flour
  • 1 tea cup of warm water
  • 1 tablespoon of salt
  • 1 tea cup of mil
  • 1 tea cup of oil (not full)
  •  4 eggs
  •  4 tablespoons of corn flour
  •  Water to soften (if necessary)

Preparation:

Mix the sour, salt and warm water. Put the milk and oil to boil. When boiling, blanch the manioc flour and place the eggs, cheese andcorn flour. The dough is soft, but if necessary add water. Make small balls using two spoons [I just used my hands!], passing the dough from a spoon to the other; pu it in a tray and place in the oven. Bake in hot oven until grow and finish baking in medium heat.


O pão de queijo é uma das iguarias brasileiras que eu mais aprecio e o que não falta são inúmeras receitas, todas diferentes. Cada pessoa tem uma receita favorita e mesmo quem não é muito fã do pãozinho, acaba por ceder à tentação e prova pelo menos um. Para  surpreender os amigos e a família durante uma reunião informal, num dia mais fresquinho, deixo-vos esta receita de pão de queijo com polvilho. Uma delícia!
 
Ingredientes:
  • 1 prato bem cheio de queijo ralado [usei Emmental e Gruyére]
  • 1 embalagem de polvilho
  • 1 chávena de chá de água morna
  • 1 colher de sobremesa de sal
  • 1 chávena de chá de leite
  • 1 chávena de chá de óleo (não muito cheia)
  •  4 ovos
  • 4 colheres de sopa de farinha de milho
  • Água para amolecer (se for necessário)

Preparação:

Misture bem o polvilho azedo, o sal e a água morna. Coloque o leite e o óleo a ferver.Ao levantar fervura, escalde o polvilho e coloque os ovos, o queijo, a farinha de milho. A massa fica macia, mas se for necessário adicione água .Faça as bolinhas usando duas colheres [eu usei mesmo as mãos!], passando a massa de uma colher para a outra e coloque num tabuleiro de ir ao forno. Asse em forno quente até crescer e acabe de assar em forno brando.














18 comments:

  1. This looks delicious, I wish someone could just make this for me now!

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  2. Looks really yummy! I got hungry:-) Need to try it
    Kisses
    Aga

    Check my new post
    www.agasuitcase.com

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  3. wow, that looks delicious <3
    anyway, i miss you so much dear <3

    come and see my blog if you have time
    xo,
    gitasyalala.blogspot.com

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  4. This looks so delicious! I love cheese bread! Thanks for sharing your recipe :)
    xo Mary Jo

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  5. I cant cook this as it has so many ingredients but I'd love to eat all of them :D

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  6. How attractive is today's post, yours are real temptations!
    Nice day my darling!

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  7. This looks absolutely delicious. I'm so hungry now. I love chese bread so much.
    Nice photos as always.
    xx

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  8. Hi Aida! You know my huge passion about food, I always read with attention your recipes and know new flavours, I love cheese bread, these buns must be really delicious especially for now that the cold is near! have a great day querida!! hugs!!!:*

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  9. Nunca nunca nunca comi pão de queijo apenas porque não gosto do aspecto. Na volta é delicioso, mas é daquelas coisas que não consigo pensar em comer, só de olhar - e glutona como eu sou há poucas coisas assim!! Muito obrigada pelas tuas palavras que sempre me dão uma sensação de apoio tão boa!!!**
    fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  10. Ah, também há pouco tempo fiquei totalmente apaixonada pelo pão de queijo! E se fosse fácil comprar aquí (em Moscovo) polvilho doce/azedo, fazia esses bolinhos cada semana! Os teus ficaram ótimos, querida! Tem um aspecto muito muito delicioso! =)
    Beijinho grande para ti querida e muito obrigada pela receita perfeita! ;)

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  11. Que aspecto delicioso! Eu adoro pão de queijo! :)

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  12. Devem ser tao bons! Ainda vou experimentar fazer :)

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  14. Tienen un aspecto delicioso ¡madre mía! que ganas de comérmelas.
    Un beso

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  15. I love cheese bread and this looks delicious!
    Have a great weekend!!

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  16. ola linda:) eu amo estes paezinhos e adoro faze-los!!!é mesmo uma receita super simples, rápida e mata qualquer desejo pecaminoso de salgados:) os teus ficaram lindos! beijinhos e um excelente domingo:)

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