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March 12, 2015

Mushrooms Mix & Prosciutto Quiche


By now no one should doubt that I am a diehard fan of quiches, this super versatile dish whose very basis of puff pastry and a filling that I've adopted as my favorite with eggs, ricotta cheese and Greek yogurt proves ideal for  thousands of ever appetizing and tasty experiences . This time, a mixture of several kinds of mushrooms with prosciutto proved to be the perfect dinner in these early truly serious spring nights.


Ingredients:
  • 1 sheet of puff pastry
  • mix of mushrooms
  • 1 onion
  • 1 ricotta cheese
  • 1 Greek yogurt 
  • chili
  • 4 eggs
  • extra virgin olive oil
  • 5 peppers mill
  • ​​prosciutto
Caramelize the onions in a frying pan with olive oil, a pinch of salt and chili. Add the mushrooms and let them fry. Beat the eggs with greek yogurt and the  cheese and  5 peppers'  mill. Pour the onion and some mushrooms into puff pastry base previously pricked with a fork and add the pieces of the sliced prosciutto. Top with the cream base and spread the remaining mushrooms on top. Bring to a preheated oven at 180 ° about 30 minutes.


Por esta altura já niguém deve duvidar que sou fã incondicional de quiches, esse prato super versátil cuja base simples de massa folhada e um recheio que eu adoptei como o meu preferido à base de ovos, queijo fresco e iogurte grego se revela ideal para mil e uma experiências sempre apetecíveis e saborosas. Desta feita,  uma mistura de vários tipos de cogumelos com presunto revelou-se o jantar perfeito numa destas primeiras noites de primavera a sério.

Ingredientes:
  • 1 folha de massa folhada
  • mistura de cogumelos
  • 1 cebola
  • 1 quejo fresco
  • 1 iogurte grego
  • piri piri
  • 4 ovos
  • azeite virgem extra
  • moinho 5 bagas
  • presunto
Numa sertã caramelizar a cebola com azeite, uma pitada de sal e piri-piri.Juntar os cogumelos e deixar fritar. Bater os ovos com o iogurte grego e o queijo fresco e o moinho 5 bagas. Deitar a cebola e alguns dos cogumelos na base de massa folhada previamente picada com um garfo e juntar os pedacinhos do presunto fatiado. Cobrir com o creme da base e espalhar os restante cogumelos por cima. Levar ao forno pré aquecido a 180º cerca de 30 minutos.


5 comments:

  1. POis é, quiche é mesmo aquela coisa dos deuses!! Esta tem um aspecto rústico divinal, só me apetece é enfardar tudooooo!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Não consigo comer cogumelos mas vou tentar adaptar :)

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  3. No me extraña que sea tu favorito la pinta es deliciosa, lo tengo que probar. Mil besicos amiga

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