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March 18, 2015

Codfish Quiche


Keeping with the experiences of unusual flavors and mixing ingredients in quiches, this time tried to bake one with codfish, a food very present in Portuguese cuisine, whose delicious flavor and very nice texture stands out from the remaining ingredients and whose preparation time is very fast. It is really tasty and has that unmistakably homemade look that I appreciate so much. To be repeated, several times!

Ingredients:

  • 1 sheet puff pastry
  • 2 slices of baked cod with chips
  • extra virgin olive oil to taste
  • garlic 
  • onion
  • 4 eggs
  • 1 Greek yogurt
  •  black olives
  •   5 mill berries
  •   chili

Place the puff pastry on the mold and poke the bottom with a fork. Reserve. Then bake lightly the previously soaked codfish andtake all the spines and peel. Take a frying pan to medium heat with olive oil, onion, garlic and chili and let caramelize lightly. Then add the shredded cod and let it sauté well. In a bowl beat the Greek yogurt, cottage cheese, eggs and pour a dash of 5 berries mill. Allow the codfish to cool a little and put it in the mold. Pour over the cream base and decorate with cored
and sliced black olives . Take to  the pre heated oven at 180 degrees for about 30m.



Continuando com as experiências de sabores incomuns e mistura de ingredientes nas quiches, desta feita experimentei fazer uma com bacalhau, um alimento muito presente nas mesas portuguesas, cujo sabor delicioso e textura muito agradável se destaca dos restantes ingredientes e cujo tempo de preparação é muito rápido. Fica mesmo muito saborosa e tem aquele inconfundível ar caseirinho que tanto aprecio. A repetir, várias vezes!


Ingredientes:
  • 1 base de massa folhada
  • 2 postas de bacalhau cozido às lascas
  • azeite qb
  • alho
  • cebola 
  • 4 ovos
  • 1 iogurte grego
  • azeitonas pretas
  • minho 5 bagas
  • piri piri

Colocar a massa folhada na forma forrada e picar o fundo da massa com um garfo.Reservar. De seguida cozer levemente o previamente demolhado bacalhau e desfiá-lo.Levar uma sertã ao lume com azeite, cebola, alho e piri piri e deixar alourar. Juntar então o bacalhau desfiado e deixar saltear bem. Numa taça bater o iogurte grego, o queijo fresco, os ovos e deitar uma pitada de moinho 5 bagas. Deixar arrefecer um pouco o bacalhau e vertê-lo na forma. deitar por cima o creme da base e enfeitar com azeitonas pretas decaroçadas e cortadas às rodelas. Levar ao forno pré aquecido a 180º cerca de 30 minutos.
















5 comments:

  1. Bom, nunca me passou pela cabeça fazer uma quiche de bacalhau, assim á primeira não me soa muito apetecivel, mas vai na volta estou enganada e é deliciosa. Fiquei com uma certa curiosidade, mesmo.
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Hi Aida! I remember codfish is a kind of food present in Portuguese cuisine, I never ate it in this way though. As you alread know, you are so good with quiches, it looks mouthwatering and being almost lunch time, Im so famished looking at the pics! xo

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  3. Bacalhau e azeitonas é uma combinação que me agrada.
    A quiche ficou linda e com toda a certeza uma delicia
    bjs

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  4. Realmente é uma maneira menos usual de fazer o bacalhau e parece-me tãoooo bem! ;)

    http://agirlsdream-blog.blogspot.co.uk/

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  5. So beautiful and interesting post! Like your blog and the way you write!
    I’ll be happy to see you in my blog!)

    Diana Cloudlet
    http://www.dianacloudlet.com/

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