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February 09, 2012

Chocolate Indulgence



There's hardly anything more heartning for these persistant freezing days than an indulgence made of chocolate. I've been slowly discovering the pleasure of cooking as time goes by. It certainly wasn´t a passion at first sight, it didn't turn out alright all the time, I am not a great cook, I don't seem to have that natural, innate knack for cooking, but I am dedicated, inventive, bold, intuitive and quicksighted what, to a certain extent, has been quite of a help! I appreciate beauty, I appreciate being surrounded by it and of placing it in what I do. I believe that most of the times my cookings are quite alright and I'm sure that only happens if we do it from our hearts, with love.Bon apétit!


Ingredients:
  • 2 tea cups flour
  • 2 tea cups sugar
  • 1/2 tea cup sunflower oil
  • 1 soup spoon baking powder
  • 4 eggs room temperature
  • 1 tea cup of milk
  • 1 tea cup chocolate powder
Pre-heat the oven 190ºC/ 4 gas

In a bowl mix everything together for about 10m. Put the dough in a cake mould lightly greased with butter and sprinkled with flour. Put it in the oven for about 35 minutes.

Filling:
  • culinary sour cream -  less calories but more difficult to thicken
  • 4 soup spoons of sugar
  • fresh str

Cover: Italian Meringe/ Marshmellow

  • 300 gr sugar
  • 30 ml water
  • 5 whites - room temperature
  • a pinch of salt 
  • a few lemon drops

Não há nada mais reconfortante para os dias gelados que se fazem sentir, do que uma gulodice de chocolate. Tenho descoberto o prazer de cozinhar com o passar do tempo. Não foi uma paixão à primeira vista, não correu sempre bem, não sou uma grande cozinheira, não tenho aquele dedo natural e inato para a cozinha, mas sou aplicada, inventiva, destemida, intuitiva e perspicaz o que, de certa maneira, me tem ajudado. Gosto do que é belo, de me rodear de beleza e de a colocar naquilo que faço. Acho que os cozinhados na maioria das vezes até correm bem e tenho a certeza que isso só acontece se o fizermos de coração, com amor, Bon apétit!


Ingredientes:
  • 2 chávenas de chá de farinha de trigo
  • 2 chávenas de chá de açúcar 
  • 2 chávenas de chá de óleo de girassol
  • 1 colher de sopa de fermento
  • 4 ovos
  • 1 chávena de chá de leite
  • 1 chávena de chá de chocolate em pó
Pré-aquece o forno a 190ºC/ 4 gás

Numa tigela misturas tudo cerca de 10m.  Coloca a massa na forma untada e ligeiramente polvilhada com farinha.Vai a cozer cerca de 35 m em forno pré-aquecido.

Recheio:
  • natas para uso culinário - são menos gordas, mas mais difíceis de encorpar
  • 4 colheres de sopa de açúcar
  • morangos frescos

Cobertura: Merengue Italiano
  • 300 gr açúcar
  • 30 ml de água
  • 5 claras de ovos
  • 1 colher de chá de sumo de limão






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11 comments:

  1. yummy yummy ! it looks delicious!

    kisses
    fashionsugarbubbles.blogspot.com

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  2. thank you for your beautiful comment on my blog , I am following you =)
    and this cake is the most good looking handmade one I've ever seen in my life :)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

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  3. Também tenho descoberto o prazer de cozinhar e, sobretudo sobremesas. Este bolo tem um aspecto... bem, de perdição e seria a sobremesa ideal para o almoço que se segue ;)

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  4. Odeio-te com todas as minhas forças (kidding!). O que eu dava por uma fatia(zona) deste bolo. Ai....

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  5. That is an absolutely amazing looking cake. I will definitely be saving this recipe for future reference...strawberries and chocolate, what's better than that?

    I love baking and fashion too and post about both on my blog if you want to check it out!
    http://www.avatallulah.com

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  6. Ai que bom aspecto!!!

    http://www.biscoitodeseda.blogspot.com/

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  7. looks so delicious! www.casualglamorous.com

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