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January 22, 2015

Orange Zest Swiss Roll & "Doce de Ovos" Filling


Portuguese confectionery is full of delicious flavors like the traditional "doce de ovos". Although this has not been done for me, due to absolute lack of time, the method of its making is the traditional one,proving itself being actually very good. If you are such a sweet tooth as myself, this sweet and extremely tasty Swiss roll with a pleasant scent of orange and a slightly citrus flavor is the ideal treat to put on the tea-time table.


Ingredients:

  • 6 eggs
  • zest of 1 orange
  • orange juice 1/4
  • 200gr sugar
  • 200g flour 
  • "doce de ovos" custard


Separate the yolks from the whites and whisk the egg whites. Reserve the whisked egg whites. Whisk the egg yolks with sugar and the zest of the orange.
Afterwards add 1/4  the juice of the orange and whisk again. Add the flour and whisk, then involving the whisked egg whites. Pour it over a tray lined with non-stick baking paper and take it to bake at 190 ° C for 15 minutes. Remove from oven and turn it on a clean kitchen cloth, sprinkled with sugar. Spread the cake generously with the "doce de ovos" custard. Wrap carefully with the help of the cloth sprinkled with sugar, squeezing well. Allow to cool.



A doçaria portuguesa está recheada de sabores deliciosos como o tradicional doce de ovos. Embora este não tenha sido feito por mim, por absoluta falta de tempo, o método da sua confeção é o tradicional, revelando-se mesmo muito bom. Se forem tão gulosos quanto eu, esta doce e saborosíssima torta com um agradável aroma a laranja e um sabor levemente citrino será a guloseima ideal para colocar na mesa do lanche.


Ingredientes:
  • 6 ovos
  • raspa de 1 laranja 
  • sumo de 1/4 de laranja
  • 200gr açúcar
  • 200g farinha
  • creme de doce de ovos

Separe as gemas das claras e bata as claras em castelo. Reserve as claras . Bata bem as gemas com o açúcar e com a raspa da laranja. Adicione depois 1/4 do sumo da laranja e bata de novo. Junte a farinha e bata, depois envolvendo as claras batidas em castelo. Verta dentro do tabuleiro do forno, forrado com papel vegetal anti-aderente e leve a cozer a 190ºC, por 15 minutos. Retire do forno e desenforme sobre um pano de cozinha, polvilhado com açúcar.  Barre o bolo generosamente com o creme de doce de ovos. Enrole cuidadosamente com a ajuda do pano polvilhado com açúcar, apertando bem. Deixe arrefecer.
















4 comments:

  1. Adooroooo torta de laranja com doces de ovos, apesar de ser das coisas que pior me faz, por isso raramente como. Agora fiquei mesmo com vontade de uma fatiazinha ou vinte!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Yummy!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

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  3. Oh, you already know if Im a sweet tooth or not!:P Yummy Aida, you are the queen of swiss rolls, this looks incredible scrumptious!XD

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