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November 05, 2014

Pumpkin Cinammon Cake


In the midst of autumn, mornings and nights already very cold and more tenuous cheerful afternoons where the sun rays are still being possibly envisioned, feet now covered by socks and boots, an extra blanket that is placed over the shoulders, or legs, while watching TV, the month of November no longer let us be fooled we are in a rush rush for winter. Wherever I turn the vegetation has already fully gained the typical autumnal hues, the persimmons are already inhabited by some fruit fly and the farm is plumb full of ripe pumpkins asking to be reaped and transformed into great treats, anticipating comforting snacks often and often!

Ingredients:

  • 400 g pumpkin [already without the crust]
  • 1 and 1/2 mug sugar sugar
  • 2 mugs of flour
  • 4 eggs
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/2 cup of sunflower oil
  •  3 tablespoons of cinnamon

Beat the eggs with the sugar and the oil. Add the cooked pumpkin, well drained and chopped. Add the remaining ingredients [flour, baking soda, cinnamon] beating well and bake in a preheated oven at 180º in a mold with a hole[greased with butter and floured] for about 45m.



Em pleno outono, manhãs e noites já muito frias e tardes mais risonhas onde ténues raios de sol ainda se fazem eventualmente vislumbrar, os pés agora já cobertos por meias e botas, um agasalho extra que se coloca em cima dos ombros, ou das pernas, enquanto se vê televisão, o mês de novembro já não deixa enganar que estamos a precipitar-nos a apressadamente para o inverno. Para onde quer que me volte a vegetação já adquiriu por completo as típicas tonalidades outonais, os diospiros já ganham bicho e a quinta está repleta de abóboras maduras mesmo a pedir que as colham e as tranasformem em apetitosas guloseimas, a antecipar lanches reconfortantes amiúde, bem amiúde!

Ingredientes:
  • 400 g de abóbora [já sem a casca]
  • 1 e 1/2 caneca de açúcar de açúcar
  • 2 canecas de farinha
  • 4 ovos
  • 1 colher de bicarbonato de sódio
  • 1/2 chávena de óleo de girassol
  • 3 colheres de chá de canela
Bata os ovos com o açúcar e o óleo. Junte a abóbora cozida, bem escorrida e triturada. Acrescente os restantes ingredientes [farinha, bicarbonato, canela] bata tudo muito bem e leve ao forno pré aquecido a 180º  numa forma de buraco, untada de manteiga e polvilhada de farinha cerca de 45m.















5 comments:

  1. For days like that, your cake would be the perfect complement!:) Looks very soft and for sure so delectable! Hugs Aida! xo

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  2. hmmmmm até parece que o consigo cheirar daqui!!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  3. Hola Aida querida !! que rica receta de cinnamon.que tenga un optimo día
    besos

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  4. hi dear this cake is so delicious..i want to try to make with your recipe

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  5. Humm, que lindo bolo! Gostei muito da sua cor e textura..,parece tão fofo! Delícia!
    Mais uma receita especial para o outono!
    Beijinhos doces, querida** ;)

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