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November 19, 2015

Peanut Butter Cake

A mouth-watering cake perfect to serve your guests at tea time or over breakfast during the upcoming festivities, this peanut butter cake with a light chocolate icing on top and crunchy almonds for good measure is the perfect recipe for anyone with a sweet tooth. The cake is on the dense side, but tender, moist and extremely flavorful and it's pretty darn tasty even without any topping. 

 Ingredients:
  • 6 eggs 
  • 200gr peanut butter
  • 2 flour mugs
  • 1 and 1/2 mug of brown sugar 
  • 150g butter at room temperature
  • 1 chocolate with almonds
  •  1 package cream

Preheat oven to 180 ° C. In a glass bowl beat the butter until smooth. Add the sugar and beat again until light and creamy. Add the peanut butter and beat again until the cream is quite fluffy, 2-3 minutes. Add the eggs gradually, beating well after each addition. Add the flour in two additions, mixing well to combine. Pour batter into a mold greased with butter and sprinkled with flour. Take to the oven for about 1 hour or until risen and brown (do the toothpick test).

For the topping, heat the package of cream on the stove, not letting it boil, but letting it get very  hot. Then remove from heat and add the chocolate cut into pieces. Mix well to dissolve all the chocolate.


Ingredientes:
  • 6 ovos
  • 200gr manteiga de amendoim
  • 2 canecas de farinha 
  • 1 e 1/2 caneca de açúcar mascavado
  • 150gr manteiga à temperatura ambiente
  • 1 chocolate com amêndoas
  • 1 pacote de natas


Pré-aqueça o forno a 180°C. Numa taça de vidro bata a manteiga até homogeneizar. Junte o açúcar e bata de novo até obter um creme claro e fofo.Junte a manteiga de amendoim e bata novamente até o creme ficar bem fofo, 2-3 minutos. Adicione os ovos gradualmente, batendo bem a cada adição. Acrescente a farinha em duas adições, misturando bem até combinar. Despeje a massa na forma untada com manteiga e polvilhada com farinha.Leve ao forno cerca de 1 hora ou até que cresça e doure (faça o teste do palito).

Para a cobertura , aqueça o pacote das natas no fogão, não deixe ferver, mas que fique bem quente. Depois retire do lume e acrescente o chocolate cortado aos pedaços. Misture bem, até dissolver todo o chocolate.

8 comments:

  1. Definitivamente vou ter de começar a ir ai na hora do cha! Beijinhos

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  2. Está tão apetitoso esse teu bolo, que maravilha!

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  3. It looks so good. I'm a big peanut butter fan.

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  4. Oh não gosto nada de manteiga de amendoim!!! Mas a cobertura, essa pode vir toda para aqui, faxavor!!

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  5. Adorooooo bolos com manteiga de amendoim :p sabem-me sempre a snickers ehehe e esse...OMG que aspecto divinal!! amei as fotos também :) beijinhos da desaparecida Amoridoce que regressou à luz :D continuação de bom dia <3

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  6. Hola mi querida! Wish u were here so u could bake my bday cake last Sun!:P This one is truly mouthwatering, I just had my dinner and I wish I had a little piece right now, well done Aida, looks so soft and delish! Many hugs my friend! xo

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  7. Lindo e com manteiga de amendoim é com certeza uma delicia

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  8. Hola Aída querida !! Que rico y delicioso ese bolo , gracias por compartir esa rica receta

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