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April 22, 2015

Vanilla Buttermilk Cake

This was the cake I chose to celebrate the arrival of spring - a sweet, cheerful, colorful and very appetizing cake. The truth is that the cake was also baked for the birthday party of a family member and was so appreciated that I was told it was one of the best cakes that has ever come out of my kitchen, which leads me right back to repeat it, even if I still have some doubts that the kind person was overreacting . In fact it is a very easy cake to make, with a fantastic scent and very tasty. Its dense consistency was the delight of some of those present, although some people prefer more tender/ soft cakes. Try it and let me know what are your thoughts!

Ingredients:

  • 4 whole eggs
  • 2 egg yolks
  • 3 tsp vanilla extract
  • 300ml buttermilk
  • 2 cups flour
  • 1 1/2 cups sugar
  • 2 teaspoons Baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 150 unsalted butter at room temperature
  • Homemade plums jam[for the filling]
  • 200ml cream [to cover] + confetti

Place the eggs and egg yolks in a bowl, add the vanilla and half the buttermilk and mix well. In a large bowl combine the flour, sugar, baking powder and baking soda and mix. Add the butter and the remaining buttermilk and mix on low speed to incorporate. Increase speed to medium and beat until the dough is light and creamy, about 2 minutos.Add the dough to the egg mixture, beating until incorporated. Preheat the oven to 180ºC; grease the pan with butter and sprinkle with flour and bake for about 50m.



Este foi o bolo que escolhi para celebrar a chegada da primavera - um bolo doce, alegre, colorido e muito apetitoso. A verdade é que também foi o bolo da festa de aniversário de um familiar e foi tão apreciado me disseram que foi um dos melhores bolos que já saíram da minha cozinha o que me leva certamente a voltar a repeti-lo, mesmo que tenha algumas dúvidas de que não tenha sido um exagero. De facto é um bolo muito fácil de fazer, com um aroma fantástico e muito saboroso. A sua consistência densa foi o deleite de alguns dos presentes, embora algumas pessoas prefiram bolos mais fofos. Experimentem e digam-me o que acham! 

Ingredientes:
  • 4 ovos inteiros
  • 2 gemas
  • 3 colheres chá de extrato de baunilha
  • 300ml de buttermilk
  • 2 canecas de farinha de trigo
  • 1 1/2 caneca de açúcar
  • 2 colheres de chá de fermento em pó
  • 1 colher de chá de bicarbonato de sódio
  • 150 manteiga sem sal, à temperatura ambiente
  • doce de ameixas caseiro [para o recheio]
  • 200ml natas [para a cobertura] + confetti


Coloque os ovos e as gemas numa tigela, acrescente a baunilha e metade do buttermilk e misture bem. Numa tigela grande  junte a farinha, o açúcar, o fermento e o bicarbonato de sódio e misture. Acrescente a manteiga e o restante  buttermilk
e bata em velocidade baixa, para incorporar. Aumente para a velocidade média e bata até obter uma massa leve e cremosa, cerca de 2 minutos.Junte à massa a mistura de ovos, batendo até incorporar. Pré-aqueça o forno a 180ºC; unte a forma com manteiga e polvilhe com farinha e leve ao forno cerca de 50m.


6 comments:

  1. Love the colourful decor!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

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  2. Oh my Aida, you killed me in this way!XD Im not surprised at all they said that to you, it looks so mouthwatering and delicious! Perfect for springtime, the decorations are truly adorable, well done!:) Hugs! xo

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  3. prefiro bolos mais leves, mas conheço um certo senhor que ia adorar, tenho a certeza!!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  4. Two of my favorite flavors: vanilla and buttermilk. It's gorgeous! Must be tried.

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  5. Mi querida amiga, el corte de esta tarta es espectacular, ademas las fotos te han quedado divinas. Mil besicos cielo

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