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October 09, 2014

Red Plum Cake


Reminding us of the so recently past summer, this cake  baked with fresh and aromatic, but slightly acidic red plums - which inevitably ends up cutting a little of its overall sweetness - it's so easy to do and simultaneously so rewarding in its freshness and texture, that it will be a temptation to which it will be hard to resist!
 

Ingredients:
  • red plums 
  • 2 cups flour
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 1 and 1/2 mug light brown sugar
  • 1 Greek yogurt
  • 1/2 cup of sunflower oil
  • vanilla extract
  • 6 eggs

Beat the eggs with the sugar until it forms a light yellow foam. Add the flour with the baking powder and beat. Add a few drops of the vanilla extract and beat. Add the Greek yogurt and then the oil and beat again. Pit the plums and cut them into half-moons. Place the dough in a mold greased with butter and dusted with flour, dispose the sliced plums and sprinkle with light brown sugar. Take it to a pre-heated oven at 180 ° for about 45 minutes [do the toothpick test].



A fazer lembrar o verão que ainda tão recentemente foi embora, este bolo de ameixas vermelhas frescas e aromáticas, mas um pouco ácidas - o que inevitavelmente acaba por cortar um pouco o doce - é tão fácil de fazer e, simultaneamente, tão recompensador no seu frescor e textura, que vai ser mesmo uma tentação à qual vai ser difícil resistir!

Ingredientes:
  • ameixas vermelhas
  • 2 canecas farinha
  • 1 colher de chá de fermento
  • 1 e 1/2 caneca açúcar amarelo
  • 1 iogurte grego
  • 1/2 chávena de óleo
  • extrato de baunilha
  • 6 ovos
Bater os ovos com o açúcar amarelo  até formar uma espuma. Juntar a farinha com o fermento e bater. Juntar algumas gotas de extrato de baunilha e bater. Juntar o iogurte grego e depois o óleo e bater de novo. Descaroçar as ameixas e cortá-las em meias-luas. Colocar a massa  numa forma previamente untada com manteiga e polvilhada com farinha, dispôr as ameixas e polvilhar com açúcar amarelo. Levar ao forno pré aquecido a 180º cerca de 45 minutos [fazer teste do palito].






6 comments:

  1. Ai mulher que tentação dos demooooooos!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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  2. Que lindo ficou o bolo, uma óptima maneira de aproveitar as ameixas :)

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  3. Olá Aida

    Deu água na boca!!!
    O blog VIAGENS DA KINHA, já está no ar. Vou aguardar a sua visita e de suas leitoras.
    http://amigadamodaviagens.blogspot.com

    AMIGA DA MODA by Kinha

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  4. Aiiii isto tem tem bom aspectooooo! :)

    http://agirlsdream-blog.blogspot.co.uk/

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  5. tomorrow i want try to do this plum cake i love these fruits...

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  6. Oh my, is just so much beautiful only to see Aida! What a treat! Congrats, as much as it looks great, it must be even tasty!:) I wanna grab a piece right now! xo

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