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August 22, 2013

Octopus Fresh Salad



Besides being one of my favorite snacks once the warm weather starts to tighten, the advantage of not being very caloric, being extremely tasty and being an excellent source of iron to combat fatigue, weakness and anemia, the octopus is a widely appreciated food in Portuguese cuisine. Very easy to prepare and ideal for a lighter meal to share or not really ...
 

Ingredients:
  •  2 kg of clean octopus
  •  3 onions
  •  salt 
  •  Parsley or fresh coriander
  •  chili sauce (Optional)
  •  extra virgin olive oil
  •  vinegar

Cook the octopus with a little salt and unpeeled onion in a pressure cooker for about 20m after raising pressure. After the octopus is cooked, leave to cool in the water of the boiling. After having cooled, cut it into small pieces, add the other two chopped onions, a little bit of chili sauce and parsley or coriander also chopped. Pour over a generous amount of
extra virgin olive oil and  vinegar. Gently mix all the ingredients and put in the fridge. Serve cold.



Para além de ser um dos meus petiscos favoritos assim que o tempo quente começa a apertar, da vantagem de não ser muito calórico, de ser extremamente saboroso e de ser uma ótima fonte de ferro para combater a fadiga, a fraqueza e a anemia, o polvo é um alimento sobejamente apreciado na cozinha portuguesa. Muito fácil de preparar e ideal para uma refeição mais leve para partilhar ou nem por isso...

Ingredientes:
  • 2 kg de polvo limpo
  • 3 cebolas
  • sal grosso q.b
  • Salsa ou coentros frescos
  • picante q.b. ( opcional)
  • azeite virgem extra
  • vinagre

Coza o polvo com um pouco de sal e uma cebola com casca, numa panela de pressão, durante cerca de 20m após levantar pressão. Depois do polvo cozido, deixe arrefecer na água da cozedura.Depois de frio, corte-o em pedaços pequenos, junte as outras duas cebolas picadas, um pouco de picante e a salsa ou os coentros também picados.Regue com uma quantidade generosa de  azeite virgem extra e de vinagre. Envolva tudo e leve ao frigorífico. Sirva frio.






























10 comments:

  1. Love the presentation. This salad looks delicious. Love these photos too.
    xx

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  2. Adoro polvo!
    Que excelente sugestão :)

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  3. Hi Aida! It is so appreciated in Sardinian cuisine and in fact I love to eat it! Your fresh salad looks great, well no wonder!:) The place is inspiring, hopefully I just had my lunch, if not I would have been very hungry!:) Kisses dear! xo

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  4. LOVE octopus, 'skoon-jeel' in Sicilian-American. And I am ready to fly to Portugal for that loaf of bread!

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  5. Adoro salada de polvo e acompanhada com esse pão então ficou perfeita.
    bjs

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  6. Uhmmm que ricoooo.
    Besos.
    http://stylelovely.com/bayamesa/2013/08/de-fucsias-y-blancos

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  7. UUUMMM! que plato mas delicioso!
    Besos

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