Tuna Fish & Peppers Cake
This spectacularly delicious tuna cake is moist, bursting with flavour and perfect for the upcoming sunny bright spring days, when family gets together on the weekends for lazy and comforting meals and amused socilaization. It has a wonderful soft texture and a tasty savory combination of flavours besides the fact that it is super easy to make, healthy and very inexpensive using simple pantry items.
Ingredients:
- 3 cans of tuna
- 1 tomato
- 1 clove garlic
- 1 shallot
- red , yellow, orange peppers
- 3 eggs
- 2 flour mugs
- 1 teaspoon baking powder
- 1 cup milk
- 1/2 cup olive oil
- qs salt
In a frying pan, bring to heat the extra virgin olive oil, minced garlic, chopped onion letting it golden slightly. Add
the tomatoes and the chopped peppers and saute for a few
minutes. Ad the duly drained tuna oil and let cook for 5 minutes. Reserve. In the meanwhile, break the eggs into a bowl and beat. When the eggs are fluffy and bulky add the milk and oil and beat again. Add the flour and baking powder and beat until everything is well blended. Season the dough with salt. Mix well with a spoon. Add the tuna stew. Wrap it well. Place the dough in a mold, greased with butter and dusted with flour. Bake in preheated oven 180 years and cook for about 30-40 minutes. After it is baked, remove it.
Ingredientes:
- 3 latas de atum
- 1 tomate
- 1 dente de alho
- 1 chalota
- pimentos vermelho, amarelo, laranja
- 3 ovos
- 2 canecas de farinha
- 1 colher de sopa de fermento em pó
- 1 chávena de leite
- 1/2 chávena de azeite
- Sal q.b.
Numa
frigideira, leve ao lume o azeite,
os alhos picados, a cebola picada deixando
aquecer ligeiramente. Junte o tomate e os pimentos cortados e salteie
durante alguns
minutos.Adicione o atum devidamente escorrido do óleo e deixe apurar
durante 5 minutos. Reserve. Entretanto, parta os
ovos para uma tigela e bata.Quando os ovos estiverem fofos e volumosos
junte o leite e o azeite e bata de novo. Junte a farinha e o fermento e
bata até que tudo fique bem misturado. Tempere a massa com sal. Misture
bem com uma colher.
Adicione o refogado do atum. Envolva
tudo muito bem. Coloque a massa numa forma, previamente untada com
manteiga e polvilhada com farinha. Alise. Leve ao forno pré-aquecido
anos 180º e deixe cozer cerca de 30-40 minutos. Depois da bôla
cozida, retire-a.
Já jantava! beijinhos e boa Páscoa!
ReplyDeleteGosto muito deste tipo de tarte salgada, sabe sempre muito bem e é bem simples de preparar!
ReplyDeleteTem bom ar nunca experimentei fazer tal coisa.
ReplyDeletehttp://bloglairdutemps.blogspot.pt/