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April 07, 2016

Caramelized Oranges Cake

This delicious, super fluffy cake with the intense flavor of the juicies oranges from my parents' farm is  the perfect treat for the upcoming rainy days that april's spring showers insist on bringing along. The amazing flavor of caramelized oranges surprises and delights in this recipe and is a great intensifier of the cake's own great taste and beautiful scent. I've bakes this one yesterday for today's breakfast, so here I go now  for my own slice of citrus-y, cakey heaven!


Ingredients:
  • 4 eggs
  • zest of 2 small oranges
  • juice of 2 small oranges
  • 40ml liquid butter
  • 250gr sugar
  • 350g self-raising flour 
  • 1 teaspoon baking powder
 Caramelized Oranges:
  • juice of 1 orange
  • 250gr light brown sugar 
  • 2 sliced oranges

Separate the yolks from the whites and whisk the egg whites. Reserve the whisked egg whites. Whisk the egg yolks with the sugar, the liquid butter and the zest of the orange.
Afterwards add the juice of the orange and whisk again. Add the flour and whisk, then adding the whisked egg whites. Pour it into a mold buttered and sprinkled with flour and take it to the pre heated oven at 180º for about 35-40 minutes. Place the light brown sugar in a frying pan to heat along with a cup of ornage juice. Add the sliced oranges and let them boil, stirring ocasionally with a wooden spoon until they caramelize.



Ingredientes:
  • 4 ovos
  • raspa de 2 laranjas pequenas 
  • sumo de 2 laranjas pequenas
  • 40ml manteiga líquida
  • 250gr açúcar
  • 350g farinha com fermento
  • 1 colher de fermento 
 Laranjas Caramelizadas:
  • sumo de 1 laranja
  • 250gr de açúcar mascavado
  • 2 laranjas às rodelas 
Separe as gemas das claras e bata as claras em castelo. Reserve as claras. Bata bem as gemas com o açúcar, a manteiga líquida e com a raspa da laranja. Adicione depois o sumo da laranja e bata de novo. Junte a farinha e bata, depois envolvendo as claras batidas em castelo. Verta dentro da forma untada com manteiga e polvilhada com farinha e leve a cozer a 180ºC, cerca de 35-40 minutos. Coloque o açúcar mascavado numa sertã juntamente com um copo de sumo de latranja. Adicione as laranjas às rodelas deixe ferver bem até caramelizar, mexendo de vez em quando com uma colher de pau. 

5 comments:

  1. Um bolo para lá de irresistível! Beijinhos

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  2. Adoro bolos com sabor a laranja, este então deve ter ficado uma maravilha.
    Gostei dessa rodelas de laranja caramelizadas, fiquei com água na boca.

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  3. Adoro bolos de laranja!
    Com laranjas caseiras e bem suculentas imagino a perdição!
    Adorei a cobertura.
    Um beijinho

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  4. ui deve ficar pouco bom, deve!!
    http://bloglairdutemps.blogspot.pt/

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