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August 23, 2012

Kiwi Tart



When I was a kid there was no one who convinced me to try that brown, haired fruit - I coudn´t be more indifferent to them and had no idea that the inside would be a green juicy, sweet, acid though! Actually I was already quite a big girl when tried them and was immediately surrendered. Furthermore it is a fruit full of antioxidant, it has more nutrients than all fruits commonly known and has also the great advantage of being very little caloric. Well, this is not the case, but it is only once in a while and my guests of this afternoon really deserved a more invigorating snack!

Ingredients:
  • juice of 2 lemons
  • 1 can sweetened condensed milk
  • 1 package and a half of sugary  of crackers 
  • 3 tbsp (tablespoons) sugar
  • 250 g butter, melted
  • 6 eggs
  • lemon zest
  • fresh kiwis 
 

Preheated oven at 180ºC.

Chop the crackers, add the melted butter, knead with your hands, cover with the mixture the tart pan, and poke the bottom with a fork.In a bowl, pour the condensed milk, the lemon juice, 1 egg and 5 egg yolks, stirring well until the mixture is smooth. Put it into the tart pan and take it to the oven for 30 minutes or until cooked and golden. Remove from the oven and let cool. Separately, beat the 5 egg whites with the remaining sugar and spread it over the cream  and take it  back to the oven to 200 º C till it has a  golden look on top. Remove from oven, let cool completely and reserve in refrigerator until serving time.




Quando eu era mais pequena não havia quem me convencesse a experimentar aquela fruta acastanhada e com pêlos - não dava nada por eles e nem imaginava que a parte interna seria de um verde suculento, doce, apesar de ácido! Foi já bem crescidinha que eu os experimentei e fiquei logo conquistada. Para além do mais é uma fruta cheia de propriedades antioxidantes, possui mais nutrientes do que todas as frutas normalmente conhecidas e tem, ainda, a grande vantagem de ser muito pouco calórico. Bem , este não será o caso, mas também é só de vez em quando e os meus convidados desta tarde bem mereciam um lanche mais revigorante!

Ingredientes:
  • sumo de 2 limões
  • 1 lata de leite condensado
  • 1 pacote e meio de bolacha Maria
  • 3 colheres (sopa) de açúcar
  • 250 gr manteiga derretida
  • 6 ovos
  • raspa de limão
  • kiwis frescos


Forno pré aquecido a 180ºC.
Pica as bolachas, derrete a manteiga , amassa com as mãos,  forra com a mistura uma tarteira, e  pica o fundo com um garfo.
Numa tigela, deita o leite condensado, o sumo de limão, 1 ovo e 5 gemas, mexendo bem até obter um creme homogéneo. Deit o preparado na tarteira e leva ao forno durante 30 minutos ou até que fique cozida e dourada. Retira do forno e deixa arrefecer.
À parte, bate as 5 claras restantes com o açúcar, espalha por cima do creme e leva novamente ao forno, a 200º C  até ficar com aspeto dourado por cima.Retira do forno, deixa arrefecer completamente e reserva no frigorífico até à hora de servir.


















18 comments:

  1. Wow you make such yummy desserts, this looks gorgeous I adore Kiwi's! Yummy! XxxX http://thesecondhandrose.blogspot.co.uk

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  2. mamma mia che bella e che fame!!!

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  3. Mas que maravilha!
    E é mesmo fácil de fazer :)

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  4. Está com um aspecto fantástico! As fotografias estão deliciosas :)
    E é fácil de fazer :)
    Um beijinho

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  5. Tenho pena de não gostar de tartes porque essa está apetitosa :)

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  6. Tem tão bom aspecto!!! Mas não posso comer kiwis...
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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  7. Looks delicious. Never tried cake with a Kiwi topping before. I guess it is about time that I finally will :)

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  8. mmm yum yum yum! I love kiwis so I be this is delcious!

    xoxo Bree
    The Urban Umbrella

    http://www.theurbanumbrella.com/

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  9. It's a gorgeous proposal for so a new and delicious fruit!
    XXX

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  10. This looks so fresh and delicious!

    LUXESSED

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  11. Se ve tan deliciosa y refrescante...MMMMMMM!
    XoXo

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  12. Oh yum.. I love kiwi. Never had a kiwi tart before

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  13. You know dear, Im not a huge fan of kiwi but seeing your sweet I got very famished and it could be the only way I can eat it!:P Besos!!:*

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  14. Também gosto muito de kiwi, mas confesso que não fiz nenhum bolo ou torta com eles. Gostei muito do seu tart, querida! Obrigada pela receita perfeita!!! =)
    Beijinhos***

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  15. Gostei muito!
    Kiwi é um fruto muito saboroso e que resulta muito bem em sobremesas.

    Beijinhos!

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